Een snelle manier om je menukaart samen te stellen

Iedere horecaondernemer weet het belang van goede branding en styling. Gasten beoordelen een restaurant namelijk allang niet meer alleen op hun gerechten. Tegenwoordig willen we ook dineren in een sfeervol restaurant, waarin overduidelijk aandacht is besteed aan details, zoals de tafeldecoraties en de opmaak van de borden. Als horecaondernemer moet je daarom goed nadenken over de sfeer van je restaurant. En vergeet ook vooral de menukaarten niet, want de saaie menukaarten van vroeger kunnen écht niet meer. Gelukkig kun je tegenwoordig je menukaart gemakkelijk op internet samenstellen. Maar om er zeker van te zijn dat je de perfecte menukaart laat printen, is het slim om vooraf wel wat onderzoek te doen. Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel tips zodat je jouw menukaart kunt samenstellen.

 

Let op de sfeer van jouw restaurant

Ieder restaurant is anders, en het is belangrijk dat jouw menukaart aansluit bij de sfeer van je restaurant. Gelukkig kun je online je eigen designs laten printen, waardoor jouw menukaart zich kan onderscheiden van de concurrenten. Staat jouw restaurant bekend als een chic etablissement? Dan is het belangrijk om een menukaart te verzorgen die goed past bij deze luxe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van lederen mappen en strakke belettering. Door goed te letten op de sfeer van jouw restaurant creëer je snel de mooiste menukaarten. Vermijd het gebruik van foto’s van de gerechten, in plaats daarvan kun je kiezen voor kleine illustraties of afbeeldingen.

 

Maak het menu vooral niet te groot

Het klaarmaken van maaltijden voor een grote groep mensen kost een heleboel tijd. Om het de kok zo gemakkelijk mogelijk te maken is het slim om de menukaart vooral niet té groot te maken. Op deze manier voorkom je dat iedereen een ander gerecht besteld, waardoor de kok tientallen verschillende maaltijden moet klaarmaken. Vind je het moeilijk om de beste gerechten te kiezen? Dan is het slim om de bestelde gerechten in de gaten te houden. Welke maaltijden worden het meest besteld? Schroom ook vooral niet om hulp te vragen, bijvoorbeeld aan het bedienend personeel. Zij horen immers vaak de directe feedback van de klanten. Op deze manier zorg je ervoor dat de favoriete gerechten van je gasten altijd op de menukaart zullen blijven staan.

 

Online de menukaart samenstellen

Nu je grondig onderzoek hebt verricht weet je precies hoe jouw menukaart eruit moet komen te zien. Het is dus tijd om je menukaart te gaan ontwerpen. Als horecaondernemer ben je natuurlijk ontzettend druk, daarom is het belangrijk om je menukaart snel (maar ook vooral goed) te kunnen ontwerpen. Kies daarom voor een online drukkerij die zich heeft gespecialiseerd in menukaarten. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat jouw menukaart er mooi uitziet, maar ook dat de menukaart snel zal kunnen worden geleverd. Drukkerijen die zich specifiek focussen op horeca weten namelijk heel goed hoe belangrijk het is om je nieuwe menukaart snel te kunnen gebruiken.